skip to Main Content

Картинна галерия “Никол” разполага с тематични колекции от картини, подходящи за хотели, ресторанти, фоайета, офиси, домове, както и за колекционери и ценители на изобразителното изкуство.

Картинна галерия “Никол” е гостувала на картинни галерии в страната и чужбина. С наши колекции от картини разполагат собственици на хотели, бутикови хотели, ресторанти, лоби барове, офиси, частни колекционери и ценители на изобразителното изкуство в страната и чужбина.

Картинна галерия Никол е създадена през 1997 г.

През изминалите години галерията е гостувала с изложби на редица художествени галерии в страната и чужбина. Експонирала е изложби и в престижни хотели.

Картини от фонда на галерията са притежание на колекционери и ценители на изобразителното изкуство в страната и чужбина.

Наши колекции от картини са притежание на собственици на хотели в:

*   Слънчев бряг – „Маджестик”, „Хризантема”, „Байкал”, „Таня”, „Несебър”, „Белвю”, „Еврика”, „Есперанто”, „Нептун”, „Аквамарин”;

*     к.к. Пампорово  –  „Мургавец”, „Ива и Елена”, „Евридика”;

*     к.к. Св. Влас  –  „Наси”;

*     Чепеларе – „Ваналекс”;

*     Неделино –  „Замъка”;

*     Смолян – „Мони”,

Също така наши колекции от картини са притежание на:

*      Фабрика за ски „Орион“ и „Виенска сладкарница“ – Чепеларе,

*      Офис „Булинс“ и „Смайл“ кафе – Смолян

Началото на галерията поставих назад във времето, когато започнах да си купувам картини от колеги и тогава съществуващия магазин на творческия фонд на СБХ. Това много учуди моите приятели и колеги. Къде наистина, къде на шега обяснявах, че нямам време да рисувам, затова си ги купувам и така се създаде фонда на галерията ми.

Обичам да работя с млади, талантливи и позитивни художници, които приемат предизвикателствата на новото време и работите им се вписват в съвременните вътрешно-архитектурни решения и интериори, но не са ми чужди и по-старите академични художници.

Почитател съм на стилове като импресионизъм, експресионизъм, реализъм, наивизъм, сюрреализъм, но също така ценя и другите съвременни стилове в изобразителното изкуство.

Имам амбицията да събирам стойностни и позитивни картини, въздействащи емоционално и естетически.

Винаги трудно се разделям с картините, които съм притежавал, но това е съдбата на галериста.

Надявам се, че това, което виждате в сайта, Ви харесва и там е и Вашата картина, която ще ви донесе много естетическа наслада.

Подарена картина е израз на богата духовност и е оценим жест.

Галерията ми предоставя възможност за оглед на място и аранжировка на картини съобразени с интериора и архитектурата на Вашия хотел, офис, заведение и дом. Работейки с различни по стил автори, ние можем да създадем колекция от картини или пространствени решения, съобразени с Вашите изисквания.

 

Back To Top